Despre Noi

About Us

Transilvania Fest este un festival itinerant de mâncare şi cultură, care vine în sprijinul dezvoltării comunitare în regiunea Transilvania, prin turism şi comerţ. Festivalul se adresează comunităţilor locale, precum şi celor interesaţi de tradiţiile şi produsele locale. Strategia sa pune accent pe promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor din Transilvania prin conectarea şi sprijinirea activă a producătorilor mici şi pe creşterea numărului de turişti din România şi din străinătate prin oferirea unui program care combină sprijinul tradiţiilor populare cu forme contemporane de implicare comunitară.

Grupul ţintă căruia i se adresează festivalul este larg, acoperind turişti cu vârste cuprinse între 25-45 ani, care provin în general din oraşe medii şi mari precum Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov şi Sibiu, precum şi turişti străini de vârstă medie care sunt interesaţi de tradiţiile locale din România.

Festivalul a început în 2005 ca Turda Fest, organizat pe Valea Arieşului (Turda, Câmpia Turzii şi Cluj-Napoca) şi a devenit un festival regional o dată cu cea de-a şasea ediţie în 2010, când a fost mutat la Biertan, iar apoi la Blaj în 2011.

Dacă în anii precedenţi festivalul a ţintit localnicii de pe Valea Arieşului, din Turda, Câmpia Turzii şi satele din jur, mai târziu s-a mutat să acopere o regiune mai largă şi să promoveze cultura bogată din Sibiu şi Alba, aducând împreună peste 70 de producători locali din Transilvania.

 

Festivalul aduce împreună:

 

Meşteşugari şi producători agricoli locali

  • Un târg de ONG-uri cu organizaţii active în zona Transilvaniei pe domenii precum turismul cultural, patrimonial, educaţia şi mediul
  • Activităţi pentru copii (degustare de brânzeturi, concursuri de gătit, piese de teatru)
  • Concerte şi spectacole de dans tradiţional
  • Cinema în aer liber
  • Standuri cu animale de fermă

 

Transilvania Fest se află sub Înaltul Patronaj naţional al ASR Principesa Margareta a României şi Înaltul Patronaj Internaţional al ASR Prinţul Charles de Wales

 

Misiunea noastră

Transilvania Fest este un festival anual care onorează istoria regiunii noastre, promovând în acelaşi timp soluţii pentru un viitor sustenabil.

 

Obiective pe termen lung

Scopul nostru este de a plasa festivalul pe o poziţie relevantă şi importantă în agenda evenimentelor europene, astfel încât acesta să fie recunoscut ca unul dintre cele mai importante festivaluri care promovează agricultura, turismul şi tradiţiile locale.

 

Filosofia noastră

România este o ţară înzestrată cu peisaje minunate, pământuri bogate şi o istorie impresionantă a agriculturii tradiţionale. Credem că producătorii locali ar trebui să fie mândri de metodele lor tradiţionale de agricultură şi de produsele lor naturale şi sănătoase şi că satele noastre ar trebui să aibă oportunitatea de a-şi promova patrimoniul şi ofertele turistice şi agricole. Nu în ultimul rând, este credinţa noastră puternică că patrimoniul unic al României trebuie să fie conservat şi promovat.

Sprijinim cu adevărat acest proces şi ne dorim să devenim un partener de încredere în dezvoltarea viitorului României prin implicarea în consolidarea unei reţele de parteneri şi prin conectarea şi sprijinirea activă a producătorilor locali.

Sign up for our newsletter