Acasă

 • Micii antreprenori au participat la conferinţa profesorului Yuwei Shi, consultant de afaceri în Silicon Valley, SUA.
  Citeşte mai mult.


 • Asociaţia Transilvania Fest a organizat în perioada 1-24 februarie 2014 cea de-a doua ediţie a concursului “Mărţişorul românesc realizat manual”. Concursul s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, iar scopul său a fost promovarea şi revigorarea tradiţiei marţişorului românesc, precum şi întărirea identităţii culturale şi regionale şi transmiterea cunoştinţelor şi deprinderilor meşteşugurilor tinerilor care vor duce mai departe tradiţiile.
  Citeşte mai mult.


 • Asociația Transilvania Fest se opune proiectului de exploatare mineră de la Roșia Montană, ale cărui efecte contravin valorilor pe care noi le promovăm: tradițiile și cultura locală și dezvoltarea sustenabilă prin agricultură tradițională și ecoturism.
  Citeşte mai mult.


 • Transilvania Fest se derulează sub Înaltul Patronaj Internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales.
  Citiţi scrisoarea de susţinere aici.


 • Transilvania Fest se derulează sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.
  Citiţi scrisoarea de susţinere aici.

Peste 10.000 de vizitatori la Transilvania Fest 2013

Peste 10.000 de vizitatori au participat la Transilvania Fest 2013, festival itinerant de cultură şi mâncare, organizat la Cluj la finele săptămânii trecute, în Piaţa Unirii. În cadrul târgului de produse tradiţionale, la mare căutare au fost brânzeturile şi carnea afumată, prăjiturile de casă, legumele, mierea, uleiurile presate la rece, gemurile, dulceţurile şi ţuica de prune.

Citeste mai mult.

 

Ce este Transilvania Fest?

Transilvania Fest este un festival itinerant de cultură şi mâncare, care vine în sprijinul dezvoltării comunitare în Transilvania, prin turism şi comerţ. Festivalul susţine comunităţile locale şi pe cei interesaţi de promovarea produselor autohtone. Festivalul promovează tradiţiile şi a obiceiurile din Transilvania, prin conectarea şi sprijinirea activă a micilor producători. Astfel, programul evenimentului aduce în atenţia publicului modul de viaţă tradiţional şi formele contemporane de implicare în comunitate.

Organizat pentru prima dată în 2005, cu numele de Turda Fest, (pe Valea Arieşului, în Turda, şi cu o ediţie la Cluj-Napoca), festivalul a devenit Transilvania Fest o dată cu cea de-a şasea ediţie, în 2010, când a fost mutat la Biertan, urmând ca în 2011 să fie ţinut la Blaj.

Anul acesta, Transilvania Fest revine la Cluj-Napoca, unde va fi organizat în Piaţa Unirii, în weekendul 20-22 septembrie 2013.

 

 • O combinaţie între gustul mâncării locale, obiecte tradiţionale, costume populare şi produse locale
 • Un eveniment orientat spre ocrotirea mediului înconjurător şi spre asigurarea sustenabilităţii
 • Demonstraţii şi competiţii, bucătărie tradiţională dedicată comunităţilor locale, cu implicarea profesioniştilor internaţionali din domeniul culinar
 • Descoperirea şi degustarea de produse regionale: vinul, brânza, mierea, produse de panificaţie, carne afumată, gem şi murături
 • Sprijin pentru artizanii din Transilvania, prin organizarea de ateliere pentru deprinderea meşteşugurilor tradiţionale: tors, broderie, pielărie, ceramică, sculptură în lemn, precum și împletituri din nuiele, pictură pe lemn, decoraţiuni de port popular.
 • Susţinerea diversităţii culturale: prezentarea grupurilor de tineri care practică dansul popular din Transilvania
 • Vizitarea fermelor locale
 • Activităţi distractive, educative şi interesante pentru copii, într-un spaţiu special amenajat
 • Activităţi pentru tineri, cu scopul de a-i atrage, provoca şi de a le stârni interesul: ateliere creative cu materiale reciclabile, facepainting, sesiuni de poveşti şi legende şi teatru de păpuşi
 • Activităţi în aer liber: proiecţii de film, ateliere şi demonstraţii de gătit

 

Sign up for our newsletter